Co-op Dover House, London

New Community Store Design

A new Co-Operative Community Store.  Situated at the busy junction of Waterloo Bridge and Lower Marsh, Central London.

The store unit is part of a newly refurbished listed Victorian Building, formally the Dover Castle Hotel and Restaurant.

  • Project value:   £150k
  • Project programme:  4 weeks

Project Info

Project Overview

This project is one of a number of store acquisitions currently being rolled-out across the UK and marking a significant step in the continuing development and transformation of the Co-Operative brand on the High Street. Taking a prime location on an incredibly busy London thoroughfare and part of a prestigious listed building refurbishment scheme, the Co-Op Acquisition team chose J M Scully to carry out this logistically challenging project. Some of the key features were;

  • The shop front has been constructed in traditional style in keeping with the build but incorporating the new Co-Operative Community Store branding and design.
  • J M Scully took the ground floor as a developers shell and worked closely with the developer while both store and residential works were carried out simultaneously.
  • As ever working in Central London in a residential area there are always challenges in respect of deliveries/access and working times. The project was successfully programmed with all deliveries scheduled to avoid disturbance to the local community, and deliver the project on time.
  • The project posed other challenges with the store being land locked on two sides and our team were required to work closely with the clients’ professional design team to overcome the issue of attenuating the plant to avoid any disturbance to adjoining buildings.